Mobiliteitsnota Zijlsingel

 

Wat gebeurt er met de Zijlsingel?

Volgens de nieuwe Mobiliteitsnota van de gemeente stijgt het autoverkeer op de Zijlsingel in de toekomst van 13.000 tot 15.500 auto’s per etmaal.  Krijgen we meer files, geluidsoverlast en luchtvervuiling op de Zijlsingel?  En komen we de Zeeheldenbuurt nog wel uit?

 

A.s. Donderdag 7 mei van 19.00 tot 20.30 organiseert buurtvereniging Zeeheldenbuurt in Buurtcentrum ’t Schippertje (Oosterstraat 16) een informatiebijeenkomst over de Mobiliteitsnota.

 

Enkele voorstellen:

  • De Zijlsingel wordt opnieuw ingericht. Een volledige 30 kilometerinrichting is niet mogelijk. Wel komen er maatregelen om de snelheid te beperken en bij voorkeur een eigen plek voor het fietsverkeer. Ook worden de inrichtingseisen van het Singelpark meegenomen.
  • De fietsverbinding die nu over bedrijventerrein De Waard en langs de Tasmanstraat loopt, wordt verbeterd. Er komen fietstrommels op straat voor bewoners die hun fiets niet op eigen terrein kunnen parkeren.
  • Er komt een investeringsprogramma voor kleinschalige verbeteringen in wijken (voor wijkcirculatie en veiligheidsplannen).

Wat vindt u? De buurtvereniging wil graag uw mening horen over de nota en hoe u in het vervolg betrokken wilt worden.  Na 7 mei sturen we een reactie namens de buurt naar de gemeenteraad en op dinsdag 12 mei zullen we inspreken in de raadscommissie.

 

Meer informatie:  https://nl-nl.facebook.com/ZeeheldenbuurtLeiden en www.zeeheldenbuurtleiden.nl. Daarop staat een link naar de Mobiliteitsnota (PDF format) en een eerdere brief aan B&W (PDF format).

 

Kunt u niet komen, maar wilt u wel inbreng leveren en/of in het vervolg bij dit onderwerp betrokken blijven? Stuur dan een mailtje naar contact@zeeheldenbuurtleiden.nl.