Laatste kans: Bekijk de wijk vanaf de Meelfabriek

Laatste kans! Kunstexpositie in de Meelfabriek komend weekend.

 

De Meelfabriek was drie weekenden in september open voor een bijzonder kunsttentoonstelling.  In opdracht van Museum de Lakenhal. Komend weekend (28 en 29 september) heeft iedereen de laatste kans om én gratis leuke kunst om de hoek te zien, én de gebouwen van de Meelfabriek van binnen te bekijken.

 

De Lakenhal heeft twaalf kunstenaars geselecteerd om mee te doen. Zeven kunstenaars maakten nieuw werk speciaal voor de tentoonstelling. De meest opvallende kunstwerken waren het portret van Peter Zumthor door Maurice Braspenning (zie hieronder) en het vogelnest dat Izaak Zwartjes op 22 meter hoogte bouwde en waarin hij drie dagen doorbracht.

Simone de Jong interviewde oud-werknemers van De Meelfabriek en vertelt hun verhalen in een route door de Meelfabriek. Volg de witte streep, dan zie je alle kunstwerken en gebouwen.

 

Andere deelnemende kunstenaars: Iemke van Dijk, Guido Winkler, Maarten Overdijk & Flore de Koning (ruimtelijk werk), Marjolein van Haasteren (schilderijen), Hanneke Francken (tekeningen), Iede Reckman (het beeld Legowoord), Inge Reisberman en Koen Hauser (films).

 

En verder heb je ook nog eens een mooi uitzicht over onze wijk.

 

Toegang is gratis. De Meelfabriek is zaterdag 28 en zondag 29 september open van 12-17 uur. U mag naar binnen tot 16 uur. Op beide dagen is er ook een rondleiding door het gebouw door het RAP.